Tuesday, March 25, 2014

Review my E-day 2 ~ Baju

Assalamualaikum ^^

ok, nak sambung publish post review tentang majlis pertunangan aku berkenaan apa yang aku pakai..hahaha...sebenarnya kan, aku nak pakai baju kurung raya ja...bagi aku, aku nak sederhana saja, tak mau berlebih-lebih...benda tak wajib pon, sebagai syarat je kan..tapi mak aku tiba-tiba sponsor suruh aku beli baju lain...mula-mula aku macam berat hati ja, malas pon ada jugak...hahaha...tapi akhirnya aku pi beli jugak..



Baju kurung tu ada manik-manik kat depan baju dan tangan, dan aku rasa baju ni ja yang paling simple..yang lain-lain semua lip lap lip lap..hahaha...tudung pulak, aku beli bawal kosong bidang 60' warna coklat, matching dengan manik-manik kat baju...tudung half moon oren tu pulak aku main ambik sesuka hati ja...sebagai penambah rasa kot...hahaha...untuk aku pilih semua-semua tu ialah pada masa yang sama dalam beberapa jam ja..hahaha...


Baju kurung- RM109
Tudung Bawal- RM15
Tudung Half Moon- RM43
Brooch- RM24
TOTAL = RM191
(psss...sebenarnya aku tak bayar pon, guna duit yang mak dengan kakak sulung aku bagi ja)
Haa...pasal make-up pulak, aku lagi la malas... (=.=")
tu kakak sulung aku punya keja, dia pi conteng muka aku..jenuh la aku dok kelupuq(mengelak) tak mau..
dan yang terbaiknya, dia make-up ja, untuk pakaikan tudung dan yang lain-lain dia cakap tak reti..hek la!
jadi kawan-kawan aku la yang tolong siapkan aku..by the way, aku tak dak buat pelamin ka, hias bilik ka, tak dak! dok dalam bilik diam-diam, orang panggil keluar untuk sarung cincin ja aku keluar...cadar satin pink tu yang kakak sulung aku beli masa dia bertunang dulu...aku guna ja la, benda dah ada...hahahaha...


2 comments:

  1. Hahaaa..cita rasa kita sama. Fiza pakai baju raya tahun lalu ja utk tunang ni B-)

    ReplyDelete
  2. huhuuu...Saya punya biasa2 ja fiza.. (=.='') Fiza punya mesti cantik nanti

    ReplyDelete