Sunday, July 13, 2014

Buffet Ramadhan Casa Ombak

Assalamualaikum..

Hari ini aku nak join contest, Contest Duit Raya Casa Ombak yang dianjurkan oleh AkmaOmar [dot] com. Jom aku nak cerita dan kenal-kenal sikit dengan Ombak Creative ni.

OmbakCreative merupakan milik OmbakCretive Solution, iaitu syarikat 100% bumiputera. Mereka menjalankan akitiviti sebagai perancang perkahwinan bagi sesiapa yang bakal melangsungkan perkahwinan. Khidmat yang disediakan pulak merangkumi dari penjagaan diri untuk bakal pengantin, persiapan perkahwinan, catering & canopy, lokasi perkahwinan serta bermacam-macam lagi. Dan dengan pakej serta perkhidmatan yang ditawarkan bakal-bakal pengantin akan tersenyum berpuas hati dengan apa yang bakal OmbakCreative berikan, bersesuai dengan tagline mereka "YOUR TRUE EXPERIENCE".

Antara hasil-hasil dari OmbakCreative yang menarik hati aku ialah pelamin yang ini. Perghhhhh.... Memang sangat-sangat cantik. Suka sangat yang berjuntai-juntai tu. Walaupun pelamin aku nanti memang 100% tak akan macam ni, tapi apa salahnya kalau aku nak berangan-angan kan. Mak pesan, jangan membazir untuk benda yang bukan keperluan lainlah kalau ada yang nak sponsor (ceh, berangan retis pulak!) Untuk hiasan hantaran pun cantik-cantik jugak, tapi untuk yang diri sendiri nanti aku buat sendiri kot.  Tak apa cik kompas, dalam mimpi pun jadi lah..hihihihi...





Bersempena bulan ramadan ini, OmbakCreative juga ada menyediakan buffet ramadan iaitu Buffet Ramadan Casa Ombak. Buffet ramadan ini menyajikan aneka juadah berbuka puasa yang berkonsepkan masakan kampung. Harganya pula ialah RM5.00 nett untuk dewasa, manakala RM27.00 net untuk kanak-kanak yang berumur 5 hingga 12 tahun. Pastinya Buffet Ramadan ini menyediakan sesuatu yang istimewa untuk individu, keluarga serta kumpulan datang berbuka puasa dengan suasana taman yang santai dan segar. Kemudahan seperti tempat solat juga disediakan. Untuk sebarang pertanyaan mahupun tempahan boleh hubungi;

Casa Ombak @ OmbakCreative
Call / Whastapp : Akma Omar 013 268 0001
Tel : 03 21818750
Call / Whastapp : 013 624 1417
Call / Whastapp : 012 662 1062
Facebook page : Ombak Creative Page
Alamat : No. 22, Jalan Damai, Off Jalan Ampang, 55000 Kuala Lumpur.


Peta untuk ke Casa Ombak

Tempat berbuka puasa yang dihiasi dengan suasana taman


Juadah berbuka berkonsepkan masakan kampung
Mereka sudah, anda bila lagi?
Setakat ini sahaja entri untuk contest ni, semoga berjaya!!

Contest Duit Raya Casa Ombak ini dianjurkan oleh AkmaOmar.com, ditaja oleh Pengurus Perkahwinan Ombak Creative, Lelaki Kacak, Roti Boom Asli, Custom Tshirt, Denaihati.com, Inspired Magazine, Profhariz.com, KitePunye.com, Zoncinta.com, Jawatan Kosong Kerajaan, Exam PTD

Friday, July 4, 2014

Menang contest bulan Jun

Assalamualaikum...salam ramadhan semua...

Haritu ada join beberapa contest. Cik kompas menang tau, yahoooooo!!!!!

Contest pertama ialah Hadiah buat raja sehari dari TheshopAblog
Alhamdulillah, cik kompas dapat tempat kedua.. Memang yang diidam-idamkan.. Cik kompas nak sangat-sangat dapat hadiah handbouquet... Akhirnya tercapai jugak.. Tahniah buat Aini, tempat pertama dan Fiza, tempat ketiga..

Flower crown headbands tajaan TheshopAblog.

Handbouquet tajaan Azmah Ahmad Wedding Deco Event.
Seterusnya, Post & Like Contest sempena Promosi bulan Jun 2014 Harga Koyak Rabak Door Gift Yasin / Asmaul Husna Serendah RM1 yang dianjurkan oleh Ixorra Bazar Door Gift Page. Untuk contest ni pun cik kompas dapat tempat kedua juga.. Hadiahnya berupa 500 pcs pocket calendar.


Design yang menjadi pilihan hati 

Wording tu rasanya nak tulis,
Raikan cinta
Rashid & Nazirah
00.12.14
Alhamdulillah, syukur tak terhingga..Terima kasih kawan-kawan yang sudi tolong like untuk contest yang cik kompas masuk ni...

Saturday, June 21, 2014

Hadiah dah sampai!

Assalamualaikum...

Heee....Tak sangka, kejap ja dah nak dekat end of June.. Rasa baru ja masuk bulan June, pejam celik pejam celik dah 21hb dah..Esok 22 June, so? Maksudnya apa? Heeeeeeee...... Genaplah 8 bulan encik tunang aku dekat Lebanon, 4 bulan lagi untuk dia balik ke tanah air...Dah tak lama dah tu, sabaq sikit lagi cheq no!!huuu....Berpisah jauh selama 1 tahun ni hanya whatapps la yang menjadi penghubung kami..

Ok! Next, back to the topic, heee.... Beberapa hari yang lepas encik posmen datang hantar parcel untuk aku. Alhamdulillah, hadiah untuk contest Like, Share & Win kat pages Pameran Pengantin Malaysia - by Urban Vibe Event sudah sampai..Agak lambat sikit sebab parcel tu dah terlajak dihantar ke Terengganu dahulu baru la sampai ke Perlis..

Dan, jeng jeng jeng...........


Sebenarnya yang aku dapat ni shawl sulam qaseh, tapi aku ni mana la reti pakai shawl, jadinya saja-saja cuba buat ala-ala veil...kehkehkeh....Muka kena blurkan la sebab segan ehh, gambaq selfie cheq kot tu, malu...btw, shawl ni besar, apa orang panggil, wide shawl gitu, cheq mana tau tak penah pakai...heee... Kain dia plak jenis hat lembut, selesa la kalau pakai.. Atas cadangan kawan, dia kata boleh hias-hias tampal labuci dengan bunga macam dia buat untuk veil nikah dia.. Erk! Dia tak pa la kreatif, aku ni, habuk pun tadak...hahaha...

Wednesday, May 28, 2014

Contest untuk bakal-bakal pengantin

Assalamualaikum semua...
Alhamdulillah, hari ni aku dah selesai final exam untuk semester 8, setelah 4 aku bertungkus lumus jatuh bangun kat rantau orang ni (Terengganu ja pun!!)... hahahahaa...Bajet merantau jauh gila la tu...macam nak jerit kuat-kuat, yaaaaaaaayyyyyyy!!!!!!!!!!!! horeyyyyyyyy........Degree dah abissss!!!!

Tapi..............Tapi..........

STOP! Tak payah nak syoq sangat la cik kompas oiii....Thesis writting hang nak campak mana, huh???esok due date dah tau!!!Aduhai, baru rasa nak tarik nafas lega jap, berderet-deret paper aku lalui tanpa henti, tapi tak boleh lagi la nampaknya...Thesis tak siap lagi, tak hantar thesis tu, tak grad la aku jawabnya... pfffuuuuuhhhhhh.....*sigh*

25, 26, 27, 28 Mei ~ paper aku berturut-turut, 29 Mei pulak kena hantar thesis (=.=") dan yang paling best sekali, 3 & 4 Mei ni VIVA untuk final year project (FYP) aku tu..Deborrr wehhhhh.......

Ok, berbalik pada tajuk post aku ni, aku yang perasan konon-konon nak "release tension" ni nak ajak semua bakal-bakal pengantin untuk join contests..Panjang-panjang aku membebel, nak cerita yang ini sebenarnya..hehehehe....Jom, jom, jom...heeee...

Yang pertama contest dari RISYA Wedding Planner, hadiah dia grand sangat-sangat...Mesti putih mata kalau tak join, hadiahnya ialah di sposor pelamin seperti dalam gambar contest tu untuk seorang manakala setiap peserta yang menyertai akan diberi baucer diskaun RM350 untuk pakej pelamin...Makanya, B2B tahun 2014~December2015 apa lagi, jom cepat kita join... heee

Seterusnya yang kedua ialah, jeng jeng jeng......Contest dari Kerja kahwin dan hadiahnya pula ialah percuma pre-wedding shoot in white studio oleh EDDIE PHOTOVIDEO untuk tiga pasangan...Wow!!!! Best kan? kan...kan...kan....

Haaa....Apa tunggu lagi, jom pakat masuk contest ni B2B sekalian...

Thursday, May 22, 2014

Giveaways contest like, share & win

Assalamualaikum...
Dikesempatan yang ada, aku curi-curi masa lepas dah penat menelaah untuk update blog ni ha...hehehe...Berpinar-pinar dah mata ni menghadap nota-nota yang bertimbun kat atas meja ni, minggu depan dah mula final exam, tapi aku masih main-main lagi..ish,ish,ish...nak kena babab ni!!!

Ok, isi utama yang aku nak sampaikan kat sini berkenaan lagi satu Giveaways contest yang aku masuk, alhamdulillah rezeki aku lagi nampaknya...Petang tadi tengok dekat inbox, penaja contest Like, Share & Win kat pages Pameran Pengantin Malaysia - by Urban Vibe Event pm aku.


Alhamdulillah, syukur...syukur.. Ni gambar yang aku dok share kat wall masa contest hari tu. Dp facebook aku tu pun tak tukar lagi tu..Dp tu gambar pameran pengantin punya la sebagai syarat penyertaan aku dalam contest tu.


Hadiahnya shawl sulam tebuk kebaya nyonya atau shawl sulam qaseh...amboi, bukan main gojes lagi nama dia no! Meh tengok sikit gambar dia..hehehe...Ada banyak warna sebenarnya, tapi I wish that I could get this colour ^^




Tuesday, May 20, 2014

Menang giveaways Like, Share & Win

Alhamdulillah..Semalam dapat satu berita yang menggembirakan hati aku, yay....yay...yay....Aku terpilih untuk dapat hadiah giveaways kat Siti Anz Shope.

Masa tengok pengumuman tu rasa macam nak terlompat, sebabnya dah lama masuk giveaways yang hadiahnya veil, tapi belum ada rezeki.. Kali ni rezeki aku, alhamdulillah.. Pemenang dipilih berdasarkan share terbanyak dan komen terbaik.

Komen aku tentang rahsia senyuman.. " Rahsia senyuman melambangkan saat paling bahagia apabila melihat orang kesayangan kita tersenyum, dan yang lebih membahagiakan apabila kita ialah insan disebalik senyumannya".

Dan hadiahnya ialah, jeng jeng jeng.........................Aku diberi pilihan untuk memilih antara VIEL @ BORDER LACE BERMANIK... Dengan tidak ada ragu-ragu lagi, aku memilih untuk ambik viel..Alhamdulillah..

Dan satu lagi berita, tadi hadiah keychain dan bookmark untuk cabutan bertuah dari contest Blossom April Giveaways by Blog Contest and Giveaways...Alhamdulillah...Bersyukur di atas rezeki aku hari ni dan semalam.


Saturday, May 17, 2014

#3 Aku dan encik tunang

Kesedihan aku dan dia tak dapat dibendung. Masing-masing tak dapat nak buat macam mana. Sedih-sedih aku, terubat sikit sebab dapat balik kampung, tapi dia dah la jauh dari keluarga, kena putuskan pulak hubungan sebab mak sendiri tak restu. Sepanjang tempoh tu aku banyak diam, dia pun sama..Masing-masing buntu..Dia nak aku, tapi mak dia tak bagi, dia nak aku, tapi dia tak boleh tak dengar cakap mak dia..hurmmmmmm...Ni lagu yang dia selalu nyanyi selepas hubungan kami dapat diselamatkan..Sebelum ni aku tak perasan pun lirik lagu ni tentang apa.. Tapi sejak dia berjauhan dengan aku, kalau teringat dia aku selalu la dok dengar lagu kesukaan dia ni, perlahan-lahan aku cuba faham bait-bait lirik lagu ni..Patut la dia suka sangat nyanyikan kat aku dulu lagu ni, sebab lirik lagu ni seperti luahan hati dia tentang kami...Encik tunang, terima kasih sebab sayang saya ye dan berusaha sampai tahap kita yang sekarang...Saya disini menanti kepulangan dirimu ke tanah air dengan sabar...


Samudera - Sudah Takdir Begitu

Hidup ibarat didalam sangkar
Mata terlepas batinku tersiksa
Rindu membara dan kian membakar
Dipinggir hati yang sengsara


Masihkah dapat aku hiaskan
Cintamu itu ditaman hatiku
Kepada Tuhan kuterus berdoa
Agar kembali ketenangan


walaupun kusedari hebatnya dugaan
Namun hatiku menaruh harapan
Seringkali ku terasa inginnya kuulangi
Saat yang indah bersama dirimu


Kasih yang bersarang dihati
Wangi bagai harum kasturi
Seandainya takdir mengizinkan relanya
Aku menyambung semula
Ikatan yang telah putus dulu


Bukan niat kita untuk berpisah
Tetapi keadaan yang memaksa
Lalu kitapun masih saling merindu
Kerana sudah takdirNya begitu









#1Perkenalan aku dan encik tunang
#2 Aku dan encik tunang

Thursday, May 15, 2014

# 2 Aku dan encik tunang

Selepas raya 2008, itulah kali terakhir aku jumpa dia. Lepas tu masing-masing buat hal sendiri. Aku masa tu tengah terbuai-buai bercinta. Maklum la cinta pertama aku, zaman remaja sekitar 18, 19 tu memang hati meronta-ronta nak tau apa rasanya menyayangi dan disayangi..cewahhh...konon la..Tapi bila fikir-fikir balik, ermm...buang masa dan sakit hati ada la...krik...krik...krik...Tak la, sakit hati sebab kena putuskan percintaan tu la.Sakit ooo, jiwa merana, dok asyik rindu ja walaupun dah putus, kan..kan..kan..Satu tahun jugak la aku ambik masa untuk 100% lupakan percintaan pertama aku.. Dan disaat 80% aku dok usaha untuk lupakan tu, dia muncul tiba-tiba...

Mula-mula macam biasa la, kan slalu dia dok mesej tanya khabar keluarga dan semua-semua.. Tapi kali ni kami terus menerus berhubung satu sama lain. Aku kan memang dah sedia rapat dengan dia, cuma jarang berhubung ja. Mesej, bergayut, chatting kat facebook, haaa, itu la permulaan kami, kalau tak silap aku dalam pertengahan Julai 2011.. Kenapa la dia ada banyak sangat masa lapang kan? Sebab, masa tu dia kena hantar balik rumah sebab alami kecederaan dalam latihan komando ke apa tah..Aku pulak masa tu tengah cuti semester, memang cantik la peraturan masa yang ALLAH tetapkan buat kami..Jadi, mula dari situ la aku dan dia makin rapat..


Aku pada mulanya memang cuba untuk tak mau bercinta lagi, dan aku bagitau dia. Aku cakap serik sangat bercinta, sebab pengakhirannya sakit ja. Buat apa cari nahas buat hati kita terluka pedih..huhuhu...Jiwang la aku ni, hurmm....Tapi aku selalu pegang prinsip, bila dah ada hubungan dengan seseorang tu, biar la jadi sampai ke pernikahan kan.. Ni bila bercinta sepenuh jiwa, kesudahnya putus, hati terluka ooo...Jadi perhubungan aku dengan dia dibatasi oleh satu tembok, aku tak mau bercinta lagi sebab serik..Nekad gila bakhang!! Tapi apakan daya aku kan, makin lama kami berhubung, makin sayang aku kat dia..Bayangkan kalau tiap-tiap hari dia telefon, tak ke terjatuh hati ni bila dah dok sembang kan..

Ego mengatasi sayang aku tu, aku cuba sembunyi tapi tak bagi dia, dia yang pertama dulu meluahkan yang dia dah jatuh hati dan sayang kat aku..So what???hahaha...Aku jawab, "malas la nak sayang-sayang ni, orang dah serik la nak bercintan cintun bagai, nanti kalau tak jadi buat sakit hati ja, kesian kat hati orang kena double blender, dah lumat dah tau..Kalau betul-betul nak, pi habaq kat mak, mintak elok-elok..Tapi jangan buat haru dok pi mintak la ni, orang baru semester 3, ada 5 semester lagi nak blajaq..Kalau nak mak ligan kita keliling kampung dengan parang buat la"..hahaha...itu ja yang aku jawab dan lepas tu isu ni tak pernah dibangkitkan lagi..Hubungan kami tergantung takat tu, entah la apa statusnya.


Masa berlalu, dari 2011 masuk ke 2012, dan hati ni makin lama makin bertambah-tambah sayang, tapi malas nak mengaku, saja buat-buat bodo tak mau peduli..Tapi kadang-kadang tu aku dok tanya-tanya jugak dia dah bagi tau belum kat mak dia tentang aku..Jawapannya, tak lagi, ishh....Dia ni betul-betul tak nak kat aku ni, nak tarik balik perasaan sayang ni, dah memang tak boleh dah, sebab dah terlajak jatuh cinta dah..huhuhu...Hujung 2012 titik permulaan kisah kami, dia balik kampung masa tu dan bagi tau kat mak dia yang dia nak kat aku..Tapi mak dia tak bagi sebab takut mak aku tak terima, alasannya ketiga-tiga adik beradik aku semua masuk universiti, takut tak padan pulak dengan dia.

Masa tu dia tak bagi tau aku, dia gantung aku macam tu ja...Langsung tak berhubung dengan aku, masa tu aku pelik la, kenapa dia ni bila balik kampung terus tinggal aku macam tu je..Sedih sangat masa tu..Sampai hati dia buat aku macam tu...Dia cakap dia buntu masa tu, tak tahu nak terangkan kat aku macam mana, bagai ditelan mati anak, diluah mati mak.. Aku ni macam orang gila tiap-tiap hari mesej, call, langsung dia tak balas dan angkat...Perangai encik tunang memang macam ni, dia marah ka, sedih ka, dia lebih suka diam..Akhirnya lepas aku dok mesej banyak-banyak kali, dia pon balas dan saat aku baca mesej tu, telefon di tangan aku terjatuh.."Abang mintak maaf, kita tetap kawan"

Aku terus call dia, dia angkat, dan aku terus mintak penjelasan dari dia, dia cakap mak tak setuju kita dua. Terjelopok aku jatuh masa tu, air mata mengalir keluar, kenapakah? Masa ni baru aku sedar yang aku teramat sayang akan dia... Sebabnya, tanpa aku sedar air mata aku keluar sendiri.. Bukannya aku menangis sebab sedih ka atau kecewa, tapi itu merupakan reaksi tanpa sedar aku apabila mendengar bait-bait kata sebentar tadi yang diungkapkan oleh dia...Air mata mengalir dan terus mengalir tanpa dapat aku bendung, nak cakap dengan dia pun dah tak boleh sebab aku dah mula tersedu-sedu...Aku macam baru sedar, yang aku baru ja nak bermula rasa sayang kat dia tapi dah kena buang jauh-jauh pulak.


Hari yang dia bagitau aku tu 31 Disember 2012, dan 01 Januari 2013 adalah hari pertama dimana aku akan menduduki peperiksaan akhir semester 5. Alhamdulillah aku masih dapat mengawal diri, cuma linangan air mata yang tak dapat dibendung jesteru menemani aku saat-saat mengulangkaji.. Masa tu, aku dok berdoa ja, kalau dia bukan jodoh aku, biar la rasa ni cepat-cepat pergi, aku redha...Kami sama-sama nekad untuk redha, aku cakap, taat la dengan mak, lagi pun dia hanya ada mak ja, ayah dah tak da, kalau cinta boleh diusahakan lagi..Dia tetap mesej aku, kami perlu masa untuk cuba melupakan rasa di hati masing-masing..Yang memedihkan hati aku, bila dia cakap mak dia bawak dia pi kenalkan dia kata wanita lain..

Perit untuk aku telan semua tu, tapi aku diam dan bersabar... Sebelum dia balik semula ke Sarawak, dia sempat mintak kawan dia kenalkan dia dengan mana-mana perempuan, dan ya, dia mula berkawan dengan seseorang ni...Dan untuk mengubati kedukaan hatinya sebab tak direstui dengan aku, dia berkawan dengan perempuan tu untuk betul-betul dijadikan bakal isteri..Cukup pedih hati ini, dia cakap, dia mungkin nak cari bakal isteri nanti macam aku jugak...Sedihnya hati ni, perasaan ini lah yang aku tak mau rasa dulu, kekecewaan, kelukaan, sakitnya..Hadiah hari lahir aku yang ke 23, amat berat untuk aku terima, dan setelah selesai peperiksaan akhir aku pun membawa diri balik ke kampung halaman dengan hati yang berduka...


# 1 Perkenalan aku dan encik tunang

Friday, April 25, 2014

Saya Menang Like, Share & Win giveaways!!!!!!

Assalamualaikum...saya menang!!hehehe..teruja sangat, first time menang..kalau tak saya ni bukan la bertuah sangat pon..hehehe..saya join contest ni.
Join pon sekadar suka-suka ja..tak sangka dapat...hehehe...mula-mula dapat tau tu, suka sangat...hehehe...alhamdulillah.. ^^
dan hadiahnya...hehehe
Telekung lycra double lace..warna pink belacan...saya suka..saya suka..

Tuesday, March 25, 2014

Review my E-day 2 ~ Baju

Assalamualaikum ^^

ok, nak sambung publish post review tentang majlis pertunangan aku berkenaan apa yang aku pakai..hahaha...sebenarnya kan, aku nak pakai baju kurung raya ja...bagi aku, aku nak sederhana saja, tak mau berlebih-lebih...benda tak wajib pon, sebagai syarat je kan..tapi mak aku tiba-tiba sponsor suruh aku beli baju lain...mula-mula aku macam berat hati ja, malas pon ada jugak...hahaha...tapi akhirnya aku pi beli jugak..



Baju kurung tu ada manik-manik kat depan baju dan tangan, dan aku rasa baju ni ja yang paling simple..yang lain-lain semua lip lap lip lap..hahaha...tudung pulak, aku beli bawal kosong bidang 60' warna coklat, matching dengan manik-manik kat baju...tudung half moon oren tu pulak aku main ambik sesuka hati ja...sebagai penambah rasa kot...hahaha...untuk aku pilih semua-semua tu ialah pada masa yang sama dalam beberapa jam ja..hahaha...


Baju kurung- RM109
Tudung Bawal- RM15
Tudung Half Moon- RM43
Brooch- RM24
TOTAL = RM191
(psss...sebenarnya aku tak bayar pon, guna duit yang mak dengan kakak sulung aku bagi ja)
Haa...pasal make-up pulak, aku lagi la malas... (=.=")
tu kakak sulung aku punya keja, dia pi conteng muka aku..jenuh la aku dok kelupuq(mengelak) tak mau..
dan yang terbaiknya, dia make-up ja, untuk pakaikan tudung dan yang lain-lain dia cakap tak reti..hek la!
jadi kawan-kawan aku la yang tolong siapkan aku..by the way, aku tak dak buat pelamin ka, hias bilik ka, tak dak! dok dalam bilik diam-diam, orang panggil keluar untuk sarung cincin ja aku keluar...cadar satin pink tu yang kakak sulung aku beli masa dia bertunang dulu...aku guna ja la, benda dah ada...hahahaha...


Review my E-day 1 ~ Hantaran

assalamualaikum ^^
aku yang perasan tengah rajin ni nak review tentang majlis bertunang aku yang dah berbulan-bulan lamanya berlalu...walaupun dah lama, tapi nak jugak cerita..hahaha...

kisahnya bermula bila aku dirisik pada Februari 2013....masa mak en tunang datang, maka mak aku dan mak en tunang berbincang untuk mengikat hubungan kami...

so, tarikh yang dipilih ialah pada 18.08.2013, sepuluh hari selepas hari raya aidilfitri...majlisnya tak dak la besar mana pon, hanya keluarga dan sahabat terdekat saja..

kononnya aku nak jimat bajet, jadi terbuatlah keputusan untuk nak DIY(Do It Yourself)...macam pandai ja padahal tangan pon langsung tak berseni, tapi tekad punya pasal aku buat ja...sebenarnya kakak-kakak aku tak berapa setuju, depa lagi prefer tempah kedai, senang cerita tak payah susah-susah...tapi aku terus tekad...konon-konon la...

mula-mula aku pop-up dalam kepala, macam angan-angan la, warna tema hantaran....jadi, warna tema yang menjadi pilihan aku ialah warna oren...ntah kenapa?aku pon tak tau...oren bukanlah warna kesukaan aku pon...tapi masa tu memang terlintas nak warna oren..kemudian cari kat google design-design yang aku rasa simple untuk dibuat..maka terhasillah hantaran-hantaran aku untuk pihak lelaki;

1) Buah-buahan
Bakul-RM13.50
Renda 1meter-RM2
Bunga span- RM0.88 X 3
Bunga pink- RM0.80 X 3
Ribbon oren kat pemegang dengan bawah bunga aku beli 1 gulung
Buah-buahan-mak sponsor ^^
TOTAL untuk bakul = RM20.00 ++


2) Kek
Ribbon Tarik-RM3
Ribbon oren 2 penjuru guna gulung yang sama dengan bakul buah
Kek-kakak sulung sponsor
TOTAL untuk kek = RM3.00 ++


3) Coklat
Bunga span-RM0.88
Bunga pink-RM0.80
Ribbon oren yang sama tambah ribbon oren yang glitter
Coklat-Kakak kedua sponsor
TOTAL untuk coklat = RM1.60 ++


4) Garam & Gula
Raga putih- RM4.00
Alas pink- RM0.40
Tape 4 gulung- RM6.00
Bunga span- RM0.88 X 3
Bunga pink- RM0.80 X 3
Ribbon glitter tambah ribbon putih
Garam dan gula- FOC
TOTAL untuk garam dan gula = RM15.40 ++


5) Baju melayu & sampin (untuk akad nikah)
Bakul-RM4.40
Bunga span-RM0.88 X 3
Bunga pink- RM0.80 X 3
Alas polistren-RM1.25
Ribbon oren, ribbon oren glitter, ribbon putih
Baju Melayu-RM135
Sampin-RM45(sekali upah jahit)
TOTAL hiasan untuk baju melayu dan sampin = RM10.60 ++
TOTAL baju melayu dan sampin = RM180


6) Blueberry cheese tart (30 biji)
Tempah kat kawan satu kampung-RM30 sekali dengan hiasan


7) Gubahan kuih bunga teratai
Kakak sulung sponsor

Gambar kesemua hantaran-hantaran untuk pihak lelaki

Untuk Dulang dan pelapik satin putih - FOC (pinjam dari kawan aku)
Pelapik yang bunga gold- RM3 X 10

TOTAL KESELURUHAN HANTARAN DAN ISINYA = RM300.00++

Walaupun tak secantik mana, tapi kepuasan membuat sendiri tu yang buat aku rasa macam nak DIY lagi untuk wedding nanti...hahaha...tapi yang pastinya mesti dah tak rajin...gambaran dah ada dalam angan-angan, tapi mungkin mintak kawan aku yang tolong buatkan..banyak cantik kan...